Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (2024)

Reis door de unieke en innovatieve hotelontwerpen van de legendarische architect en ontwerper Bill Bensley. Bensley staat bekend om zijn eclectische en fantasierijke stijl en heeft enkele van de meest bijzondere hotels ter wereld gecreëerd. Elke accommodatie is een buitengewone plek om te verblijven en een aparte ervaring, waarbij luxe, creativiteit en een diep respect voor het milieu samenkomen. Deze gids nodigt je uit om zijn architecturale meesterwerken te ontdekken, elk met zijn eigen verhaal, esthetiek en ongeëvenaarde gastvrijheid. Ontdek de essentie van elke bestemming, de beste tijden om te bezoeken en essentiële reistips om uw reis te verbeteren.

Over Bill Bensley

Bill Bensly valt op in de hotelontwerpindustrie vanwege zijn onderscheidende esthetiek en zijn toewijding aan ecologische duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Zijn ontwerpbenadering overstijgt traditionele grenzen en richt zich op het creëren van ruimtes die hun natuurlijke en culturele omgeving respecteren en vieren. Bensley staat bekend om het integreren van duurzame bouwpraktijken in zijn projecten, zoals het gebruik van lokaal geproduceerde materialen, het behoud van de inheemse flora en fauna en het implementeren van maatregelen voor waterbehoud en afvalvermindering. Zijn werk omvat vaak herbebossingsinspanningen, waarmee hij blijk geeft van een diepe toewijding aan milieubeheer.

Naast zijn aandacht voor het milieu, is Bensley zeer betrokken bij maatschappelijke betrokkenheid en filantropie. Hij betrekt lokale ambachtslieden en ambachtslieden in zijn projecten, zorgt ervoor dat economische voordelen binnen de gemeenschap worden gedeeld en draagt ​​bij aan het behoud van cultureel erfgoed en tradities. Bensley's sociale verantwoordelijkheid strekt zich uit tot verschillende initiatieven, waaronder natuurbehoud en onderwijs voor kansarme kinderen. Deze aanpak positioneert hem niet alleen als een leider op het gebied van architectuur en design, maar ook als een pionier op het gebied van ethisch en verantwoord luxetoerisme, waarbij elk onroerend goed dat hij ontwerpt een bewijs is van een duurzamere en rechtvaardigere wereld.

1. Shinta Mani Wild – Een Bensley-collectie, Cambodja

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (1)

Beeldcredits: Shinta Mani Wild

Shinta Mani Wild, genesteld in het hart van de Cambodjaanse wildernis, is een all-inclusive luxe tentenkamp dat als geen ander een ontsnapping naar de natuur biedt. Bill Bensley ontwierp dit milieuvriendelijke toevluchtsoord dat naadloos opgaat in de omgeving en een unieke kans biedt om verbinding te maken met de ongetemde schoonheid van het bos en de rivier. Gasten kunnen genieten van begeleide natuurwandelingen, foerageertochten met de chef-kok, Wildlife Alliance Patrols, watervalexcursies en boottochten, terwijl ze zich tegoed doen aan de weelderige voorzieningen van het kamp. Het ontwerp van het kamp weerspiegelt een mix van luxe en duurzaamheid, waarbij elke tent weelderig comfort en een prachtig uitzicht op de wildernis biedt. Elke gast heeft zijn eigen Bensley Adventure Butler, die alles organiseert!

Insidertip

Probeer de 400 meter lange zipline-ingang voor een spannende start van uw verblijf. Kinderen ouder dan 10 jaar zijn welkom.

Wanneer te reizen?

Het droge seizoen van november tot april biedt het beste weer voor buitenactiviteiten.

Hoe er te komen

Vlieg naar Phnom Penh of Sihanoukville en regel een transfer naar het kamp.

2. Capella Ubud, Bali, Indonesië

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (2)

Beeldcredits: Capella Ubud

Capella Ubud is een toevluchtsoord van rust en luxe in het hart van het weelderige regenwoud van Bali. Het resort is een eerbetoon aan de geest van de vroege Nederlandse kolonisten, terwijl de natuurlijke omgeving behouden blijft. Elk van de 22 uniek ontworpen tenten is een meesterwerk en biedt privézwembaden, op maat gemaakte interieurs en adembenemende uitzichten op het regenwoud en de rijstterrassen. Het resort biedt een scala aan activiteiten, waaronder culturele rondleidingen, yoga en wellnessbehandelingen, die een verkwikkende ervaring garanderen.

Insidertip

Boek een tent met uitzicht op de rijstterrassen voor een werkelijk meeslepende ervaring.

Wanneer te reizen?

Bezoek tijdens het droge seizoen van april tot september voor het beste klimaat.

Hoe er te komen

Vlieg naar de internationale luchthaven Ngurah Rai in Denpasar en maak een mooie rit naar het resort.

3. De Siam, Bangkok, Thailand

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (3)

Beeldcredits: De Siam

The Siam, gelegen aan de oevers van de Chao Phraya-rivier in Bangkok, is een luxe stedelijk toevluchtsoord dat Art Deco-elegantie combineert met traditionele Thaise invloeden, waardoor een sfeer van verfijnde sereniteit ontstaat. Gasten kunnen de rijke geschiedenis en levendige cultuur van de stad verkennen of ontspannen in de spa- en wellnessfaciliteiten van wereldklasse van het hotel. The Siam beschikt over een eigen kunst- en antiekcollectie, waardoor gasten een kijkje kunnen nemen in het artistieke erfgoed van Thailand. Gasten kunnen in Connie's Corner een prachtig samengestelde collectie kunstwerken van Bill Bensley bekijken en kopen.

Insidertip

Kies voor een kamer met uitzicht op de rivier om te genieten van de serene schoonheid van de Chao Phraya.

Wanneer te reizen?

De beste tijd om Bangkok te bezoeken is van november tot februari, wanneer het weer koeler is.

Hoe er te komen

Vlieg naar de luchthaven Suvarnabhumi of de internationale luchthaven Don Mueang en maak een korte rit naar het hotel.

4. Four Seasons tentenkamp Gouden Driehoek, Thailand

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (4)

Afbeelding tegoed: Four Seasons Tented Camp Golden Triangle

In de weelderige jungle van Noord-Thailand biedt het Four Seasons Tented Camp Golden Triangle een buitengewone ontsnapping. Dit luxe tentenkamp laat gasten de schoonheid van de Gouden Driehoek ervaren, waar Thailand, Laos en Myanmar samenkomen. Elke tent is een oase van luxe en biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Ruak en het omliggende landschap. Het kamp biedt olifantentochten, rivierexcursies en traditionele Thaise spabehandelingen, en biedt een unieke mix van avontuur en ontspanning.

Insidertip

Neem deel aan de Elephant Mahout-training voor een unieke ervaring.

Wanneer te reizen?

Bezoek tussen november en februari voor het beste weer.

Hoe er te komen

Vlieg naar de internationale luchthaven van Chiang Rai en regel een transfer naar het kamp.

5. JW Marriott Jeju Resort & Spa, Zuid-Korea

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (5)

Afbeelding tegoed: JW Marriott Jeju Resort & Spa

JW Marriott Jeju Resort & Spa, gelegen op het pittoreske eiland Jeju, Zuid-Korea, straalt luxe en rust uit. Het resort valt op door zijn elegante mix van modern design en traditionele Koreaanse elementen. Elke kamer en suite ligt te midden van het unieke vulkanische landschap van het eiland en biedt een panoramisch uitzicht op het prachtige natuurlijke landschap van Jeju. Gasten van JW Marriott Jeju Resort & Spa kunnen genieten van verschillende ervaringen, van het verkennen van de natuurgebieden van het eiland die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, tot ontspannen in spafaciliteiten van wereldklasse. De eetgelegenheden van het resort bieden een mix van lokale Jeju-smaken en internationale gerechten, allemaal samengesteld om een ​​onvergetelijke gastronomische ervaring te bieden.

Insidertip

Kies een suite met uitzicht op de oceaan voor een betoverende blik op de beroemde kustschoonheid van Jeju. Wanneer te reizen?

De beste tijd om het eiland Jeju te bezoeken is tijdens de lente- en herfstseizoenen vanwege het milde weer en de natuurschoon.

Hoe er te komen

Het resort ligt op een klein eindje rijden van de internationale luchthaven van Jeju

6. InterContinental Danang Sun Peninsula Resort, Vietnam

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (6)

Afbeelding tegoed: InterContinental Danang Sun Peninsula Resort

Het InterContinental Danang Sun Peninsula Resort, gelegen op een weelderig schiereiland in Danang, Vietnam, is een prachtig ontwerp. Het resort biedt een reis door de Vietnamese mythologie en traditie, waarbij elk niveau van het resort een element van hemel, lucht en aarde vertegenwoordigt. Gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de Oostzee, genieten van dineren van wereldklasse en ontspannen op het privéstrand van het resort of in de luxe spa. De architectuur en het interieur zijn een mix van traditionele Vietnamese motieven en eigentijds design, waardoor een unieke en luxueuze ervaring ontstaat.

Insidertip

Dineer in La Maison 1888 en ervaar de keuken met Michelin-sterren in een buitengewone omgeving. Bekijk de Outsider Gallery, die een indrukwekkende collectie Bill's kunst herbergt.

Wanneer te reizen?

De beste tijd om te bezoeken is van februari tot mei, wanneer het weer aangenaam en droog is.

Hoe er te komen

Vlieg naar de internationale luchthaven Da Nang en maak een korte rit naar het resort.

7. JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay Resort & Spa, Vietnam

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (7)

Beeldcredits: JW Marriott Phu Quoc

Op het idyllische eiland Phu Quoc is het JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay Resort & Spa een grillige creatie. Het resort, ontworpen als een mythische academie, biedt gasten een speelse en luxueuze ontsnapping. Elk gebouw en elke ruimte vertelt een verhaal, met zorgvuldig ontworpen klaslokalen die suites zijn geworden, laboratoria en collegezalen. Het resort beschikt over een prachtig strand, meerdere zwembaden en eetgelegenheden van wereldklasse, waardoor het een perfecte bestemming is voor ontspanning en ontdekking.

Insidertip

Ontdek de unieke designelementen van het resort, die elk een deel van de fictieve geschiedenis van de academie vertellen.

Wanneer te reizen?

Bezoek van november tot maart voor het beste strandweer.

Hoe er te komen

Vlieg naar de internationale luchthaven Phu Quoc en maak een korte rit naar het resort.

8. Palissanderhout Luang Prabang, Laos

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (8)

Beeldcredits: Palissander Luang Prabang

In het serene landschap van Luang Prabang, Laos, is het Rosewood Luang Prabang een luxe toevluchtsoord. Het resort is een voortreffelijke mix van Frans-Laotiaanse architectuur en biedt een rustig toevluchtsoord in een weelderige, natuurlijke omgeving. Elke suite en villa is uniek ontworpen en weerspiegelt de Laotiaanse cultuur en geschiedenis. Gasten kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van de omliggende watervallen, de stad Luang Prabang, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, verkennen en de uitzonderlijke spa- en eetgelegenheden van het resort ervaren.

Insidertip

Verblijf in een van de tenten op een heuveltop voor een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en rivieren.

Wanneer te reizen?

Het droge seizoen van november tot april is de meest gunstige tijd om te bezoeken.

Hoe er te komen

Vlieg naar de internationale luchthaven van Luang Prabang en maak een korte rit naar het resort.

9. De leisteen, phu*ket, Thailand

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (9)

Afbeelding tegoed: The Slate phu*ket

Aan de oevers van phu*ket staat The Slate als een bewijs van het fantasierijke ontwerp van Bill Bensley, geïnspireerd door de tinmijngeschiedenis van het eiland. Het resort is een mix van industriële chic en Thaise kunst, waardoor een unieke en luxueuze sfeer ontstaat. Gasten kunnen genieten van het gevarieerde culinaire aanbod van het resort, ontspannen in de bekroonde spa en de natuurlijke schoonheid van de stranden en landschappen van phu*ket verkennen. The Slate biedt een onderscheidende Thaise ervaring, waarbij luxe, kunst en geschiedenis worden gecombineerd in een buitengewone omgeving.

Insidertip

Ervaar de kooklessen van het resort en leer meer over de traditionele Thaise keuken.

Wanneer te reizen?

De beste tijd om phu*ket te bezoeken is tussen november en april, tijdens het droge seizoen.

Hoe er te komen

Vlieg naar de internationale luchthaven van phu*ket en maak een korte rit naar het resort.

10. InterContinental Khao Yai Resort Thailand

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (10)

Beeldcredits: IHG Khao Yai Resort

Dit door Bensley ontworpen resort, genesteld te midden van het groene landschap van Khao Yai, is een luxe toevluchtsoord dat naadloos integreert met de natuurlijke omgeving. Elke ruimte in het InterContinental Khao Yai Resort viert de creatieve flair van Bensley en combineert de elegantie van 19th eeuwse verlaten erfgoedtreinstellen met ecologische gevoeligheid. Het resort biedt een scala aan activiteiten waarmee gasten verbinding kunnen maken met de natuur, van vogels kijken tot het verkennen van nabijgelegen nationale parken. De eetervaringen hier zijn samengesteld om u een voorproefje van de lokale en internationale keuken te bieden, met de nadruk op verse, biologische ingrediënten.

Insidertip

Volg een rondleiding door Khao Yai National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, om de rijke biodiversiteit van de regio te ervaren of ga naar een van de lokale wijnhuizen om buitengewoon goede Thaise wijn te proeven. Khao Yai is ook de thuisbasis van verschillende golfbanen van wereldklasse.

Wanneer te reizen?

De beste tijd om te bezoeken is tijdens de koelere maanden van november tot februari.

Hoe er te komen

Het resort ligt op ongeveer twee en een half uur rijden ten noordoosten van Bangkok en er is privévervoer beschikbaar.

11. Shinta Mani Mustang – Een Bensley-collectie, Nepal

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (11)

Beeldcredits: Shinta Mani Mustang

Dit exclusieve all-inclusive toevluchtsoord, gelegen in de mystieke Mustang-regio van Nepal, toont Bensley's kenmerkende ontwerpethos in een dramatische bergachtige omgeving. Shinta Mani Mustang biedt een mix van luxe en avontuur en biedt een uniek venster op de oude Tibetaanse cultuur van de regio. Het ontwerp van het resort is geïnspireerd op lokale tradities en landschappen en biedt een meeslepende ervaring die zich uitstrekt tot het culinaire aanbod, een mix van lokale smaken en internationale gerechten.

Insidertip

Begin aan een begeleide culturele tour om de oude kloosters en grotten van Mustang te verkennen. Er geldt een minimum verblijf van vijf nachten.

Wanneer te reizen?

De beste tijd om Mustang te bezoeken is van maart tot begin juni en van september tot november.

Hoe er te komen

Reis naar de internationale luchthaven Tribhuvan in Kathmandu, vervolgens twee binnenlandse vluchten naar Pokhara en Jomsom, en een korte rit naar het resort.

12. Shinta Mani Angkor en Bensley Collection Pool Villas, Cambodja

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (12)

Beeldcredits: Shinta Mani Angkor

In het groene hart van de Franse wijk in Siem Reap is Shinta Mani Angkor en Bensley Collection een boetiekhotel dat een luxueuze en artistieke oase is. De architectuur en het interieur van het hotel zijn een moderne interpretatie van het Cambodjaanse erfgoed, waarbij elke ruimte een verhaal vertelt over de cultuur en geschiedenis van het land. De accommodatie is ideaal gelegen om de tempels van Angkor Wat, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, te verkennen en biedt op maat gemaakte ervaringen zoals begeleide tempelrondleidingen en culinaire avonturen.

Insidertip

Mis het diner bij Kroya door chef-kok Chanrith, hun getalenteerde Khmer-chef, niet. En profiteer van de Bensley Butlers die voor al uw wensen zorgen.

Wanneer te reizen?

De beste tijd om Siem Reap te bezoeken is van november tot februari, wanneer het weer koeler en droog is.

Hoe er te komen

Het hotel ligt op een uur rijden van de internationale luchthaven van Siem Reap. Vervoer is op aanvraag beschikbaar.

13. Hotel de la Coupole, Sapa, Vietnam

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (13)

Beeldcredits: Hotel de la Coupole, Sapa

Hotel de la Coupole, gelegen in het bergachtige gebied van Sapa, Vietnam, combineert de Franse koloniale stijl met inheemse invloeden. Dit luxe hotel biedt een adembenemend uitzicht op de Hoang Lien Son-bergen. Het is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van het rijke culturele erfgoed van Sapa. Tot de voorzieningen van het hotel behoren een spa van wereldklasse, een verwarmd binnenzwembad en eetgelegenheden die lokale en internationale gerechten combineren.

Insidertip

Neem de kabelbaan naar de top van Fansipan, de hoogste berg in Indochina, voor een spectaculair uitzicht.

Wanneer te reizen?

Bezoek Sapa van maart tot mei of van september tot november voor het beste weer.

Hoe er te komen

De dichtstbijzijnde grote luchthaven ligt in Hanoi. Vanaf daar kunt u een schilderachtige treinreis of een wegtransfer naar Sapa maken.

14. Capella Hanoi, Vietnam

Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (14)

Beeldcredits: Capella Hanoi

Capella Hanoi is een luxe hotel dat de rijke geschiedenis van de opera in de levendige stad Hanoi viert. Het ontwerp van het hotel, gelegen nabij het operagebouw van Hanoi, is een dramatische mix van neoklassieke luxe en theatrale elementen, die de weelde van het begin van de 20e eeuw weerspiegelen. Elke suite is uniek ontworpen, met kunst en kunstvoorwerpen die een eerbetoon zijn aan opera en podiumkunsten. Het hotel biedt een uitzonderlijke culinaire ervaring en een rustige spa, waardoor het een perfect toevluchtsoord is in het hart van de stad.

Insidertip

Mis de kans niet om te genieten van een avond in het Hanoi Opera House, gevolgd door een slaapmutsje in de bar op het dak van het hotel.

Wanneer te reizen?

De beste tijd om Hanoi te bezoeken is tijdens de koelere, droge maanden van oktober tot april.

Hoe er te komen

Capella Hanoi ligt op ongeveer 40 minuten rijden van de internationale luchthaven Noi Bai.

The Bottom Line

Ga op reis door Bill Bensley's Hotel Collection, een verzameling unieke bestemmingen die luxe, cultuur en milieubewustzijn combineren. Elk pand in deze collectie is een toegangspoort tot meeslepende ervaringen en lokaal erfgoed. Van de mystieke landschappen van Nepal tot de stedelijke charme van Hanoi: deze hotels bieden ongeëvenaarde luxe en onderscheidende ontwerpen, samengesteld door een van 's werelds meest innovatieve architecten. Houd bij het plannen van uw reis rekening met deze buitengewone bestemmingen voor een verblijf dat comfort en een diepere verbinding met de plaatsen die u bezoekt belooft. Ontdek de wereld door de nieuwsgierige ogen van Bill Bensley en laat je inspireren door de verhalen, kunst en schoonheid die elk van deze unieke eigenschappen belichaamt.

Meer van De Groene Reis

De 6 beste luxe treinreizen over de hele wereld

Boutique riviercruises in Zuidoost-Azië

Eco-vriendelijke luxe reistips en topbestemmingen voor de bewuste ontdekkingsreiziger

De post Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024verscheen voor het eerst op De Groene Reis.

Uitgelichte beeldcredits: Shutterstock / Molishka.

Omwille van de transparantie is deze inhoud gedeeltelijk ontwikkeld met AI-hulp en zorgvuldig samengesteld door een ervaren redacteur om informatief te zijn en nauwkeurigheid te garanderen.

Gerelateerde berichten:

12 culinaire tradities van Italië - Een regionale gids voor de Italiaanse keuken 20244 heerlijke spa-retraites in de geothermische zwembaden van IJsland 202412 culinaire tours over de hele wereld - voor fijnproevers die internationale keukens verkennen 202410 van 's werelds vuurtorens - Kustreizen en maritieme geschiedenis 2024Waarom is reizen goed voor je?Verken 15 van de majestueuze fjorden van Nieuw-Zeeland - Een reis door natuurwonderen 2024Geheimen van de zeenomaden - Duurzaam leven op de oceaanEen provinciale gids voor MarokkoStadsgids voor Rome in 12 stappen 2024Eén dag in... Yellowstone National Park, VS12 beste tips voor langdurig reizen in 2024De beste manier om een ​​dag door te brengen in Praag 2024Voorbij de stranden van Mexico 2024 – Ontdek 10 verborgen juweeltjesDe ultieme gids voor het bezoeken van 10 iconische torens 2024 - Uitzicht vanaf de topIn de spotlight - Yvon Chouinard, oprichter van Patagonië6 essentiële bankapps voor internationaal reizen - Uw financiën onderweg beherenWandel- en trekkingreisgids 2024Een landengids voor Frankrijk 2024 - Ontdek 15 betoverende plaatsenStellen reizen 2024 - 15 romantische uitje-ideeënEen landengids voor Australië 2024 - Van de Outback tot het Great Barrier ReefEen dag op South Padre Island, VSStuderen in het buitenland en tussenjaarbegeleiding 2024Reizen met huisdieren 2024 – 10 toptipsReizen door Latijns-Amerika - Een gids voor 15 verantwoorde vakanties 2024Duurzaam reizen voor gezinnen - Kinderen leren over natuurbehoud 202412 beste reisboeken 2024Dublins ambachtelijke bier en historische straten 2024Gids voor internationale etiquette 2024 - 10 toptips voor het begrijpen van culturele normenEilandhoppen in Thailand 2024 - Een gids voor de 12 minder bekende eilandenGeld beheren - Valutawissel en budgettering in het buitenland
Deel op X (Twitter)Delen op FacebookDelen op PinterestDeel via e-mail flipbord" xlink:href="#Flipboard"> Deel op Flip it
Bill Bensley – 14 van de beste uniek ontworpen hotels van Azië 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5719

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.