Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (2024)

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (1)

Här nedan hittar ni information om de boenden som tar emot personer med Huntingtons sjukdom

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (2)Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (3)

Sorbus Vårdboende

I februari 2022 öppnade det första specialboendet i Västra Götaland för dig med Huntingtons sjukdom och demenssjukdom.

Boendet är ett SOL boende “boende med särskild service”

Vi tar emot personer från 20år och uppåt från hela landet.

Kunskap och engagemang är nyckeln till en god omvårdnad. Vi erbjuder vård med en tydlig struktur, i en specialanpassad miljö, och ett omhändertagande där individen är i fokus. Boendet ligger naturskönt i kanten av ett befintligt villaområde i Skene nära kommunikationer. Lägenheterna är väl anpassade med trinettkök, badrum och egen uteplats. Utemiljön släpps in genom generösa fönsterpartier. Boendets inre miljö karakteriseras av milda färgval med fokus på att skapa en trivsam och hemlik miljö. Övriga ytor i boendet är också tillgänglighetsanpassade.

För mer information kontakta:

Sorbus Vårdboende AB• Rönnbärsvägen 3 • SE-511 63 Skene • Tel. +46 705 93 68 78

carina.hvalstedt@sorbusboende.sewww.sorbusboende.se

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (4)Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (5)

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (6) Grännäs Strands Vårdboende har diplomerat50 personer i RHS Webbutbildningen om Huntingtons sjukdom

Grännäs Strands Vårdboende

Grännäs Strands Vårdboende (fd. Björkbackens Vårdboende ) ligger i nybyggda lokaler med magnifik utsikt över Valdemarsviken.Vi erbjuder professionell vård och personlig omsorg med individen i centrum. Vi tar emot boende från 30 år och till oss kommer man från hela landet . Här erbjuds du en egen lägenhet med trinettkök och handikappanpassat badrum, du har också möjlighet till samvaro i luftiga gemensamhetsytor med aktiviteter som passar dig.Grännäs Strands medarbetare anlitas flitigt som utbildare i omvårdnad. Vi har också en mycket stor erfarenhet och specialkompetens när det gäller Huntingtons sjukdom, som man arbetat med i snart 20 år.

Kontakt Kerstin Larsson verksamhetschef Nytida Stockholm Syd 0730-500 58 17, E-postadress: kerstin.larsson@nytida.se

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (7)Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (8)

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (9) Attendo Flygarhöjden har diplomerat 25 personer i RHS Webbutbildningen om Huntingtons sjukdom

Attendo Flygarhöjden

Attendo Flygarhöjden är ett modernt boende i centrala Skarpnäck, nära till buss och tunnelbana. I omgivningarna finns fina promenadstråk, grönområden, affärer och bibliotek. Verksamheten är inriktad mot yngre och äldre personer med demenssjukdomar samt personer med diagnosen Huntingtons sjukdom. Vi på Flygarhöjden har gedigen kunskap och lång erfarenhet av Huntingtons sjukdom.

Kontakt med verksamhetschef Dorota Monthan 070-547 90 50, E-postadress: dorota.monthan@attendo.se

Läs mer om Attendo Flygarhöjden

Hagagatan i Flen

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (10)Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (11)Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (12)

Om verksamheten

Guppbostad Hagagatan i Flen är ett LSS boende, som vänder sig till personer med Huntingtons sjukdom samt personer med förvärvad hjärnskada. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar. Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans och göra saker som sätter guldkant på tillvaron, men värnar också om din möjlighet till lugn och ro och enskilda aktiviteter när du behöver det. Vi arbetar med Nytidas ramverk för pedagogik för att skapa delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Vi arbetar mycket med rörelse och hjälpmedel för att säkerställa att du kan leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

Hagagatan är en nybyggd modern gruppbostad med 6 lägenheter och en stor gemensamhetsdel. Lägenheterna är 41 kvadratmeter med två rum och kök och har även egen uteplats. Du väljer när du vill vara för dig själv i din lägenhet eller umgås i de gemensamma delarna. Gruppbostaden har en stor gemensamhetsdel med kök, allrum och uteplats. Här dukar vi upp för fest till exempel vid högtider och andra festligheter. Här finns även en tvättstuga som du kan boka.

På Hagagatan finns cirka 10 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Susanne Åhlin, verksamhetschef
E-post:susanne.ahlin@nytida.se
Tel: 070-166 56 14

Läs mer om Hagagatan i Flen

Nattsländan

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (13)Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (14)

Nattsländan är ett boende (inom vardaga) i fyra våningsplan.På bottenvåningen finns en avdelning med 9 lägenheter för personer med Huntigtons sjukdom.Lägenheterna är ljusa och trevliga på ca 30 kvm. De är utrustade med ett stort badrum och en liten köksdel med spisplattor och kylskåp. Vårdsäng finns i varje lägenhet och för övrigt står det fritt att inreda med personliga möbler och tillhörigheter. Avdelningen har öppen planlösning med plats för samkväm och måltider. Här finns också en stor uteplats i söderläge direkt i anslu*tning till allrummet.Nattsländan erbjuder en trevlig utemiljö som stimulerar sinnena. Till exempel finns det boulebana och örtträdgård. Om vädret tillåter finns möjlighet för utflykt med vår parcykel. Vi har även tillgång till egen bil.Nattsländan finns i Malmö/Bunkeflostrand, nära havet och Öresundsbron.

På avdelningen arbetar erfaren och kompetent personal samt en gruppchef. Nattsländan är bemannad med sjuksköterska dygnet runt såväl vardagar som helger. Det finns även dagligen tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. Vår läkare kommer till oss en gång i veckan samt vid behov.

Kontaktuppgifter: Emica Silow, Verksamhetschef 073-377 59 16 emica.silow@vardaga.se

Vårdhemmet Lugnet

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (15)Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (16)Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (17)

Vårdhemmet Lugnet AB öppnade sitt nybyggda gruppboende i Vidbo i Sigtuna Kommun 1995. Verksamheten startades av Lena Ericson och Göran Spång som även idag äger boendet. Vårdhemmet har en målgrupp som består av personer med olika typer av handikapp eller somatiska sjukdomar som har behov av vård och tillsyn dygnet runt. Vid inflyttning ska personen vara mellan 40 och 65 år och ha ett placeringsbeslu*t från sin kommun enligt Socialtjänstlagen. De boende erbjuds plats till livets slu*t. Vårdhemmet Lugnet består 17 lägenheter, efter tillbyggnad 1998 och 2004. Alla lägenheter är ritade och byggda av Skanska. Lägenheterna är 30,5 m2 och de har egen handikappanpassad toalett och dusch. Samtliga lägenheter ligger på entréplan och har egen uteplats. Det finns goda möjligheter för dig att vistas utomhus, antingen på den stora gemensamma altanen eller på promenader i omgivningarna.

Karin Egenaes
Leg sjuksköterska
Vårdhemmet Lugnet AB, Lugnet 716, 195 94 Märsta
info@vardhemmetlugnet.se
Tel 018-314086

www.vardhemmetlugnet.se

Läs mer om Vårdhemmet Lugnet

Sätra Profilboende Huntington

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (18)

Sätra Profilboende Huntington är ett kommunalt boende för personer med Huntingtons sjukdom. Boendet ligger i en naturskön och lugn miljö med två fina gårdar. På varje enhet finns gemensamt kök, ett vardagsrum och en inglasad stor balkong. Vi har två enheter med sammanlagt 22 lägenheter.

Vår verksamhet bygger påatt de boende ska ha möjlighet att påverka sina beviljade insatser. De som bor hos oss ska känna trygghet och uppleva välbefinnande. Vardagen på boendet ska vara stimulerande och alla ska kunna välja aktiviteter efter sina egen förmåga och önskemål, gemensamma eller enskilda. På vårt boende får du fortsätta vara den du är.

På en av gårdarna finns ett minnenas torp. Vi har solrum, spelrum, olika sorters digitala aktivitetsmateriel såsom geo-cykel, Yetitablet, Tovertafel, musikvästar.

Många ur personalen har gått utbildning i Taktil massage.

Specialanpassad lunch och middag levereras varm till boendet. Frukost tillagas av personalen och så även mellanmål fördelat över dygnet.

Vi har stabila personalgrupper som har arbetat tillsammans i många år. Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt. Boendet har sjuksköterskor, arbetsterapeut samt sjukgymnast. Läkarorganisationen Team Äldredoktorn är knutet till boendet.

Boendet är, sedan den 5 december 2013, Silviahemscertifierat. Silviahemmet har utbildat all personal och ledning på boendet i deras vårdfilosofi. Utbildningen ger de anställda rätt verktyg för att, oavsett sjukdomsgrad.

Vill du veta mer?

Enhetschefer:

Annelie Birath annelie.birath@stockholm.se tfn 08-508 24 875

eller

Yvonne Esgård yvonne.esgard@stockholm.se tfn 08-508 24531

Instagram: Satra.vob

www.seniorval.se

www.silviahemmet.se

Läs mer om Sätra Profilboende

Boenden | RHS Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5948

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.