Ups en downs, waarom je ze hebt en wat je eraan hebt - Liefs Linne (2024)

Misschien herken je het wel. Op social media laten mensen vooral zien hoe goed het met hen gaat en hoe blij ze wel niet zijn. Maar achter de meeste foto’s zit vaak veel meer dan wat jij te zien krijgt. We maken allemaal ups en downs door. Bij elk proces die we aangaan. Alleen door alles wat we tegenwoordig zien denken we dat we binnen een korte tijd ons doel hebben behaald.

Wil je afvallen? Ga naar de sportschool en de kilo’s vliegen er af. Wil je graag heel geordend zijn? Door alleen een agenda bij te houden en je taken te markeren lijk je al geordend te zijn. Door wat we zien op social media vandaag de dag denken we soms niet helemaal realistisch meer. Het leven en elk proces wat jij doormaakt heeft zijn of haar eigen ups en downs.

Het is geen lineair stijgend proces, ups en downs je hebt ze nodig en vandaag leg ik uit waarom.

We hebben allemaal ups en downs

Zoals ik al even zei hebben we allemaal ups en downs. Jij die dit nu leest, maar ik ook. Misschien lijkt het soms allemaal zo geweldig, maar we maken allemaal momenten mee dat we even niet weten wat we met onszelf aan moeten. Of momenten waarop we denken waar zeur ik nou soms om.

Ik zelf probeer de positieve maar juist ook ook de negatieve kanten van mijn leven te laten zien op social media. Te laten zien dat we allemaal mensen zijn. Want eigenlijk is dat het gewoon. Ervaar je (veel) ups en downs? Dan kan ik je zeggen ‘you’re human, congrats!’. Vrolijk worden we er niet altijd van. Daarom heten het ook downs. En dat terwijl die ups zo lekker voelen. Ik kan je zelfs vertellen dat er ook nog een soort medium is. De momenten waarop je zowel niet in een down als in een up zit. Alleen waarom hebben we niet alleen maar van die medium of up momenten?

Waarom je ups en downs nodig hebt…

Het klinkt stom maar ze horen erbij in het leven en ik weet het hier heb je niks aan. Zo heb je ze niet alleen wanneer je een deadline hebt, maar ook in een doodnormale week zul je ze tegenkomen. Je komt nou eenmaal niet een twee drie in een stijgende lijn naar het succespunt toe, vaak gaat er een heel proces aan vooraf en tja je raad het al, ook daar komen de nodige ups en downs bij kijken.

Eigenlijk kan je het zien als een hartslag. Om jou lichaam fit te houden gaat je hartslag continu omhoog en omlaag. Is je hartslag in een lijn dan leef je niet meer. Hetzelfde geldt voor de processen die je doorloopt. Je hebt ups en downs nodig om tot een bepaald punt te komen. Heb je geen downs, dan leer je er ook niks van en heb je geen ups dan vind je ook geen motivatie om door te gaan.

Het nut van een downmoment

Nu zul je denken, maar als we nu alleen maar continu in een stijgende lijn leven, dan is alles toch goed? Dat is niet realistisch, iedereen komt in een punt in zijn of haar leven waarbij er iets gebeurd wat je breekt. Het voordeel van een down is dat de ups na een down veel groter lijken. Doordat we zowel de up’s als downs kennen kunnen we gemakkelijker relativeren. Daarnaast zorgen de down momenten ervoor dat we onze minder sterke kanten kunnen ontdekken. Wanneer je in een slechte periode hebt gezeten weet je vaak pas echt wat geluk is of liefde. Wanneer je constant in een piek zou leven, dan wordt het leven op een gegeven moment saai. Daarom hebben we de natuurlijke ups en downs nodig om ons goed te voelen.

Conclusie

Oftewel zonder de ups en downs had je nu niet gestaan waar je nu staat. Blijdschap weegt zich af met verdriet en geluk weegt zich af met eenzaamheid. Op het moment dat je verdrietig bent of eenzaam bedenk je dan dat er snel genoeg weer blijdschap en geluk is.
Het leven kan niet alleen maar positief zijn, dat is geen leven. En ook al lijkt het alsof andere mensen geen dalen hebben, weet dan dat je vaak maar een klein gedeelte van hun dag ziet. Als jij een vrolijke foto op Instagram voorbij ziet komen, betekend niet dat die persoon ook gelukkig.
Dus de volgende keer dat jij met de pakke neer zit, laat je tranen gaan en wordt boos, maar weet dat het oké is om down te zijn. Er komt vanzelf weer een piekmoment ;).

Waar streef jij naar toe? Laat het weten in de comments.

Happy endings come after a story with lots of ups and downs – Unknown

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Ups en downs, waarom je ze hebt en wat je eraan hebt - Liefs Linne (2024)
Top Articles
Do Certain Colors Make Women More Attractive?
What's the Right Room Temperature for a Baby?
Zuercher Portal Inmates Clinton Iowa
ALLEN 'CHAINSAW' KESSLER | LAS VEGAS, NV, United States
Bon plan – Le smartphone Motorola Edge 50 Fusion "4 étoiles" à 339,99 €
Msc Open House Fall 2023
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
19 Dollar Fortnite Card Copypasta
Scoped Courses - Bruiser Industries
Valentina Gonzalez Leak
Lakers Game Summary
Best Builder Hall 5 Base
Five Guys Calorie Calculator
781 Area Code | Telephone Directories
How To Find Free Stuff On Craigslist San Diego | Tips, Popular Items, Safety Precautions | RoamBliss
Craigslist Chester Sc
My Eschedule Greatpeople Me
Happy Clown Makeup Tutorial
Mugshots In Waco Texas
Brake Masters 208
Adopting Remote UniFi Devices with Windows Server DHCP – itramblings
Fortnite Chapter 5: All you need to know!
Craigslist Swm
Seconds Valuable Fun Welcoming Gang Back Andy Griffith's Birthday A Top Wish So A Happy Birthday FZSW A Fabulous Man Kevin Talks About Times From Ten Day Weekend Fun Labor Day Break
Pcc Skilled Nursing Login
Go Karts For Sale Near Me Under $500
Nc Scratch Off Left
Ethos West Mifflin
Stuckey Furniture
Rhonda Rousey Nipple Slip
Top 10 Best OSRS Ranged Weapons (Bows + Crowssbows) – FandomSpot
Mike Temara
How Much Does Hasa Pay For Rent 2022
Mannat Indian Grocers
Cornerstone Okta T Mobile
Family Naturist Contest
Plastic Bench Walmart
Directions To Truist Bank Near Me
Understanding Turbidity, TDS, and TSS
Directions To Truist Bank Near Me
Mudae Disable Tags
Dom Tradingview
Mensenlinq: Overlijdensberichten zoeken in 2024
Sutter Immunization Clinic Mountain View
Strange World Showtimes Near Amc Marquis 16
Ramsey County Recordease
Craigslist Boats Rochester
Ebony Ts Facials
Dukes Harley Funeral Home Orangeburg
Level A Sarasota
General Format - Purdue OWL® - Purdue University
Lizzyboat African Market
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 6389

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.